open-navfaktor-logo
search
Delegat iz SDP-a
Bećirović odgovorio na pitanje da li je uzimao plaću: Svako živ je primao, ali nismo svi isti
Dodao je da je gotovo svaki mjesec članovima Kolegija upućivao zahtjeve da počnu raditi, te da su tu "stvari potpuno jasne i da se tu nema šta oduzeti ni dodati"
20.12.2019. u 12:22
get url
text

Delegat Socijaldemokratske partije (SDP) u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović imao je niz primjedbi na danas usvojeni Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu.

Bećirović je kazao da je nakon devet mjeseci "skupo plaćenog nerada" Parlamentarne skupštine BiH bilo logično da se na dnevnom redu nađe informacija o razlozima za blokadu Doma naroda.

- Nažalost, vidjeli ste na glasanju, većina se opredijelila da kaže javnosti da delegati u Domu naroda nemaju pravo da znaju zašto se ovdje nije radilo – izjavio je Bećirović.

Budžet je, tvrdi, usvajan potpuno suprotno Poslovniku o radu Doma naroda, te je kazao da se Budžet za 2019. godinu "evidentno temelji na načelima nerada i neodgovornosti".

- Da je to tako, pokazuju i cifre koje su sadržane u rashodovnoj strani. Zamislite, Parlament koji nije nikako radio u 2019. godini dobio je povećanje troškova za 310.000 KM – kazao je SDP-ov delegat.

Naglasio je da su i Ministarstvu sigurnosti BiH smanjena sredstva, uprkos aktuelnoj migrantskoj krizi. Odgovorio je Bećirović na medijski upit o tome da li je on primao plaću u prethodnom periodu.

- Svako živ je primao ko je ovdje, samo na isti način se svi ne odnosimo – izjavio je Bećirović.

Dodao je da je gotovo svaki mjesec članovima Kolegija upućivao zahtjeve da počnu raditi, te da su tu "stvari potpuno jasne i da se tu nema šta oduzeti ni dodati".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.