open-navfaktor-logo
search
Nekorektan potez
Bećirović napustio emisiju Pressing na N1, ali je stigao poniziti Hadžikadića
Potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović večeras je napustio emisiju Pressing na N1.
21.09.2022. u 20:24
get url
text

Prvi put zajedno u jednoj TV emisiji večeras su trebali biti kandidati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka.

Došao je Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, čiju kandidaturu je podržala ujedinjena opozicija i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, kandidat Koalicije Država.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i kandidat ove stranke u izbornoj trci za državno Predsjedništvo nije prihvatio sučeljavanje s Bećirovićem i Hadžikadićem na N1.

Iz tog razloga je i Bećirović odlučio da napusti studio N1.

 Iz Press službe SDA kazali su za Faktor da je N1 obaviještena da Bakir Izetbegović neće ići u debate na komercijalnim TV stanicama. Ukoliko se odluči za debate i sučeljanaje, to će biti na javnim servisima - FTV i BHT 1.

Bećirović je studio napustio tek nakon prvog pitanja: Zašto je Izetbegović odbio doći večeras?

- Šta ste vi kao producent emisije dobili za obrazloženje zašto moj jedini protukaniddat za funkciju za člana Predsjedništva BiH nije tu? Zna se da ankete pokazuju da je ovo utrka između Bakira i mene, iako poštujem Hadžikadića. Došao sam iz poštovanja večeras, prema vama i publici. On je procijenio da ne treba doći. Dok se on ne pojavi, ja napuštam studio. Čekamo Bakira Izetbegovića – rekao je Denis Bećirović.

Izjavom da je Izetbegović njegov jedini protivkandidat, Bećirović je javno ponizio Hadžikadića i tako pokazao nedostatak elementarne kulture prema političkom rivalu.

Također, potpredsjednik SDP-a, i njegov izborni štab ranije su znali da Bakir Izetbegović neće biti u emsiji što je N1 i objavila danas u 13.58 sati. Bećirović, dakle, znao da Izetbegović neće učestvovati u emisiji koja se emituje u 20 sati.

 

Urednik i voditelj emisije Amir Zukić kazao je da je ovo prvi put u karijeri da mu je neko od gostiju napustio emisiju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.