open-navfaktor-logo
search
Partijski obračuni
Bećirović na meti SDP-a Banja Luka: Krive ga za krah na izborima, spočitavaju mu nacionalizam
Sa ovog stanovišta, u GO SDP BiH Banja Luka smatramo da ni imenovanje i forsiranje ratnih zločinaca kao u slučaju "Zornić" nije plod slučajnosti! Iz svega navedenog zaključujemo da je to rezultat orkestriranog i planskog djelovanja Denisa Bećirovića, navodi se u saopćenju
02.12.2019. u 13:38
get url
text

Povodom javnih istupanja i iznesenih stavova potpredsjednika SDP-a BiH Denisa Bećirovića koji su "direktan udar na članove iz reda srpskog i hrvatskog naroda kao sastavnog i nedjeljivog segmenta Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine uopćeno", obraćamo se javnosti sa našim odgovorom. Početak je to saopćenja Gradskog odbora SDP-a Banja Luka, u kojem se navodi da "Gradska organizacija SDP-a BiH Banja Luka se konstantno suočava sa posljedicama radikalnih stajališta i poruka od strane Denisa Bećirevića, visokog funkcionera SDP BiH".

U ostatku saopćenja dalje se navodi: 

-Denis Bećirović je sa takvim porukama, u obliku i formi medijskog "obračuna" iz udobne sarajevske fotelje sa nacionalističkim i šovinističkim strukturama u Republici Srpskoj već nanio ogromnu štetu GO SDP Banja Luka na prethodnim izborima.

Rezultate prethodnih izbora znamo! Priznali smo ih kao partija, te na osnovu očiglednog poraza na svim nivoima i imamo opozicioni status! Ali, kao sto se može primjetiti, nismo utvrdili odgovornost i analizirali destruktivno ponašanje pojedinaca, pa i Denisa Bećirovića!

Takva stajališta Denisa Bećirovića koja su zasnovana na ličnom interesu, a kroz ekstremne i desničarske istupe ne možemo više tolerisati! Koristiti infrastrukturu SDP BiH, a ličnu afirmaciju tražiti kroz individualno odabrane partnere desnog sektora je za nas u GO SDP BiH Banja Luka neprihvatljivo!

SDP BiH Banja Luka je trenutno, a pojedinačno gledano, politički subjekt sa najvećim rastom u Bosni i Hercegovini! Danas, skoro godinu dana prije lokalnih izbora možemo uz punu odgovornost i sa ponosom reći da se poslije dvije decenije vraćamo u Skupštinu grada Banja Luka.

Sad je sasvim jasno da ta činjenica Denisu Bećiroviću ne odgovara! Jačanje multietničnosti na prostoru čitave BiH čiji je GO SDP Banja Luka jedan od nosilaca u ovom trenutku definitivno ne odgovara fikciji Denisa Bećirovića kako u budućnosti treba da izgleda SDP BiH.

Denis Bećirović je u svojoj nekontrolisanoj i paničnoj aktivnosti izgubio iz vida osnovni postulat da SDP BiH ne postoji bez participacije svih konstitutivnih naroda i ostalih građana u Bosni i Hercegovini!

Zabrinjavajuća je i činjenica da Denis Bećirović kao pojedinac koji pretenduje da bude nosilac SDP BiH, u Banja Luci nije bio više od 15 godina! I ovom prilikom ga pozivamo da dođe i bude naš gost! Očigledan strah možemo neutralisati adekvatnim fizičkim osiguranjem, bez obzira što je u pitanju placebo efekat!

Denis Bećirovic čak nije ni svjestan da ima uvjete da bude i domaćin, pa održi javne tribine i sastanke sa studentima, porodicama poginulih i žrtava rata......

Sve navedeno možemo svesti i pod opće neznanje Denisa Bećirovića o činjeničnom stanju SDP- na prostoru čitave države! Kao građanin sa akademskim statusom bi morao imati više senzibiliteta bar u sagledavanju historijskih činjenica! Postavlja se pitanje da li se ta edifikacija koju ima kao svoju referencu izgubila u nagonu za ličnu afirmaciju, pa i po cijenu raspada i podjele SDP BiH!

Sa ovog stanovišta, u GO SDP BiH Banja Luka smatramo da ni imenovanje i forsiranje ratnih zločinaca kao u slučaju "Zornić" nije plod slučajnosti! Iz svega navedenog zaključujemo da je to rezultat orkestriranog i planskog djelovanja Denisa Bećirovića! I imamo nonsens, dok u Banja Luci gradimo suživot u skladu sa svim aktima SDP BiH i socijaldemokratije kao političke filozofije i doktrine, iz Sarajeva dobijamo poruke mržnje!

U GO SDP BiH Banja Luka smo svjesni da Denis Bećirović očekuje našu reakciju u istupanju iz SDP BiH kao matične partije! Ali, zbog budućnosti naše djece i države BiH nećemo dozvoliti da na političkoj sceni opstanu kreatori ambijenta podjela po nacionalnim torovima kao sto je Denis Bećirović! Tačnije, još jače stojimo pod grbom SDP BiH, a tipovi kao što su Denis Bećirović će morati svoju političku priču implementirati na nekom drugom mjestu - navodi se u saopćenju.

Bećirović se posljednji put javno oglasio jučer na svojoj Facebook stranici. 

 

 

NIKADA NEĆE PROĆI IZJEDNAČAVANJE LEGALNE DRŽAVE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE I NELEGALNIH PARATVOREVINA! NO...

Posted by Dr. Denis Bećirović on Sunday, December 1, 2019
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.