Srijeda, 28.02.2024.
FOTO: Ajdin Cocalić

Bećirović ispitan u Tužilaštvu, brigu o djetetu privremeno preuzeo Centar za socijalni rad KS

Tridesetčetverogodišnji Anel Bećirović iz Sarajeva, uhapšen zbog ubistva njegove bivše nevjenčane supruge Emire Maslan (31) u sarajevskom naselju Alipašino Polje, nakon krim-obrade u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, predat je u nadležnost Tužilaštva KS.

Tužiteljica koja rukovodi istragom ovog slučaja nakon ispitivanja osumnjičenog, a u roku od najviše 24 sata, odlučit će o prijedlogu za pritvor prema sarajevskom Kantonalnom sudu. 

Izvjesno je da će Tužilaštvo tražiti pritvor, budući da se radi o teškom krivičnom djelu, kao i da je osumnjičeni povratnik u vršenju krivičnih djela.

Bećirović je uhapšen sinoć u stanu u naselju Hrasno, gdje se zabarikadirao zajedno sa četverogodišnjim djetetom, prijeteći da će se ubiti, a nakon što je ranije u stanu na Alipašinom Polju ubio Emiru.

Nakon što je policija provalila u stan i preuzela dijete, brigu o njemu privremeno je preuzeo Centar za socijalni rad KS, te je pod nadzorom psihologa i drugih relevantnih stručnjaka.

Prilikom saslušanja u policiji i pred postupajućom tužiteljicom, Bećirović se nije branio šutnjom, već je iznio svoju odbranu, kazao je njegov branilac Omar Mehmedbašić.

On je, prema riječima branioca, rekao da je u stan bivše supruge došao da vrati dijete, koje je povremeno viđao. Među njima je, međutim, izbila svađa, upravo u vezi s viđanjem djeteta, oko čega su se i ranije sporili. Bećirović je rekao da je on, navodno, želio da nastave živjeti skupa, a na što ubijena žena nije pristajala. 

Advokat Omar Mehmedbašić

Podsjetimo, zbog poremećenih porodičnih odnosa, odnosno maltretiranje koje je Emira preživljavala od osumnjičenog, on je već bio u pritvoru i osuđen je na zatvorsku kaznu.

Pored toga, kako je jutros saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, posjedovao je debeo policijski dosje - napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, ugrožavanje sigurnosti, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Rješenjem Općinskog suda u Sarajevu od 15. decembra 2022. godine izrečena mu je zabrana približavanja žrtvi nasilja u porodici, nevjenčanoj supruzi na udaljenosti od 500 metara, u trajanju od 24 mjeseca.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh