open-navfaktor-logo
search
Kladanj
Bećirović: Bez razvoja manjih sredina nema napretka ni za državu
Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je posjetio Općinu Kladanj, gdje je razgovarao sa općinskim načelnikom, Jusufom Čavkunovićem.
06.09.2022. u 20:07
get url
text
Denis Bećirović
Denis Bećirović

Čavkunović je naglasio da Bećirović uživa njegovu punu podršku, te je izrazio uvjerenje da će pobjedom Denisa Bećiroivića u utrci za poziciju člana Predsjedništva BiH doći do pozitivnih društvenih promjena. Bećirović je istakao da je pozitivno iznenađen napretkom Općine Kladanj pod vodstvom Čavkunovića i dodao:

- Razvoj Bosne i Hercegovine podrazumijeva ravnomjeran razvoj svakog dijela naše države. Bez razvoja manjih sredina i napretka u ovim mjestima, nema napretka ni za državu. Državu čini svaki njen čovjek i svako njeno mjesto. Ne postoje općine koje su deset puta vrijednije od drugih. Kladanj je pozitivan primjer napora za osiguranje jednakih šansi i kvalitetnih uslova za život - izjavio je Bećirović, navodi se u saopćenju SDP-a.

Država i njeni najviši organi moraju biti oslonac za razvoj manjih sredina koje imaju perspektivu, poput Kladnja. Putna infrastruktura, podrška novom zapošljavanju i mladim porodicama je nužna prije svega u manjim mjestima koja često neopravdano ostaju zapostavljena, zbog kratkovide, pa i egoističke politike aktuelnih vlasti, čiji čelni ljudi ne vide Bosnu i Hercegovini dalje od svoje avilje, istaknuo je Bećirović“.

- Smatram svojim zadatkom da na poziciji člana Predsjedništva BiH učinim sve kako bih pažnju stranih investitora i dužnosnika usmjerio na naše perspektivne sredine koje imaju sposobne i ambiciozne lokalne vlasti, ali ne i odgovarajuću prateću pomoć i razumijevanje države. Kladanj je jedan od takvih primjera. Natalitetna politika i politike zadržavanja mladih u zemlji ne počinju u Sarajevu ili bilo kojem drugom velikom centru, nego u svim našim sredinama ravnopravno. Mladi moraju znati da mogu živjeti kvalitetno u svakom dijelu države, a ne samo u nekolicini sredina koje pojedinci tretiraju kao privilegovane - zaključio je Bećirović, saopćeno je iz SDP-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.