Zmajevi su u Pardubicama obavili su jedan trening, a danas ih čeka i posljednji uoči važne utakmice u kojoj će na klupi bh. tima debitovati selektor Adis Bećiragić.

- U Češku smo došli jučer i obavili jedan trening. Danas nastavljamo s pripremama, a mislim da smo u ovom kratkom periodu došli na zadovoljavajući nivo. Spremni smo da odigramo utakmicu na način koji karakteriše ove mlade momke, a to je prije svega borbeno i jedinstveno - kratko je rekao Bećiragić pred duel s Česima.

VEZANI TEKST - Mogu li Zmajevi do druge runde: Na ovaj način funkcioniraju kvalifikacije za Mundobasket
 

Selektor Bećiragić za susret s Češkom odlučio se za sljedećih 12 igrača: Edin Atić, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Džanan Musa, Adin Vrabac, Haris Delalić, John Roberson, Miralem Halilović, Sani Čampara, Emir Sulejmanović, Ajdin Penava i Aleksandar Lazić.

Pred Zmajevima je osim gostovanja Češkoj u Pardubicama u petak u 20 sati i domaći susret s Bugarskom u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu, koji je na programu 4. jula.

Nakon odigrane četiri utakmice u grupi F vodi Litvanija sa osam bodova, a Bosna i Hercegovina je druga sa šest. Bugarska i Češka sakupile su po pet bodova. Nakon predstojeće dvije utakmice biće poznat konačni plasman u grupi iz koje će tri najbolje ekipe izboriti plasman u narednu fazu kvalifikacija.

Košarkašima Bosne i Hercegovine potrebna je jedna pobjeda iz predstojeća dva meča da bi osigurala nastavak borbe za plasman na Mundobasketu 2023.