open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Bećiragić pozvao navijače na meč protiv Mađarske
Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sarajevu se priprema za dvomeč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcija Mađarske i Francuske.
07.11.2022. u 12:30
get url
text

Selektor Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić pozvao je navijače da u petak bodre reprezentaciju BiH protiv Mađarske. Naveo je da će selekcija BiH u ovom dvomeču nastupiti bez nekoliko bitnih igrača, ali da će igrači koji su tu dati sve od sebe da ostvare što bolji rezultat u ove dvije utakmice.

Reprezentativac BiH Ajdin Penava istaknuo je da s nestrpljenjem očekuje predstojeće mečeve.

- Veoma smo uzbuđeni uoči predstojećih utakmica. Mislim da možemo dosta toga uraditi i pored izostanaka igrača koji su bili tu sa nama u prijašnjim kvalifikacijskim prozorima i koji su činili okosnicu ekipe. Željni smo dokazivanja, jedva čekamo da istrčimo na teren i predstavimo BiH u najboljem svjetlu – izjavio je Penava.

Bećiragić je za predsstojeće susrete pozvao 15 igrača, a na spisku su: John Roberson (Manisa, Turska), Sani Čampara (Zadar, Hrvatska), Edin Atić (Budućnost, Crna Gora), Amsal Delalić (Borac Banja Luka), Amar Gegić (Paris, Francuska), Aleksandar Lazić (Budućnost, Crna Gora), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Mons, Belgija), Emir Sulejmanović (Bilbao, Španija), Zinedin Mulić (Spars), Obrad Tomić (Rapla, Estonija), Ajdin Penava (Slavija), Ismet Sejfić (Golden Eagle Ylli, Kosovo), Rijad Avdić (Spars) i Haris Delalić (Igokea).

Utakmica BiH - Mađarska na rasporedu je u petak, 11. novembra u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu, s početkom u 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.