open-navfaktor-logo
search
Selektor zadovoljan
Bećiragić nakon pobjede otkrio koja je prednost Zmajeva u odnosu na druge reprezentacije
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Skenderiji savladala selekciju Bugarske i plasirala se u drugu rundu kvalifikacija za Mundobasket.
04.07.2022. u 23:28
get url
text
get url
text

Selektor Zmajeva Adis Bećiragić nije krio zadovoljstvo nakon pobjede.

- Sretan što smo pobijedili u ovom meču. Bila je to teška utakmica nakon što smo izgubili u Češkoj Republici. Bilo je teško igrati s objema ekipama. U konačnici, u trećoj četvrtini izgubili smo kontrolu nad utakmicom. U četvrtoj su igrači napravili odlične stvari, iskoristili snagu i znanje i pobijedili utakmicu. Čestitam svojim igračima i protivnicima i nadam se da ćemo biti bolji u narednoj fazi - rekao je Bećiragić pa nastavio:

- Ja mislim da je naša ekipa, iako ima problema nekada, u prednosti u odnosu na druge ekipe samo zbog toga. Samo zbog toga što ima dobru atmosferu i što igraju zajedno jedan za drugog. Mislim da možemo napredovati u tom kontekstu i da smo konkurentni protiv svake ekipe bez obzira na to koja će to biti ekipa - rekao je selektor Zmajeva.

Zmajevi su nakon ovog susreta saznali protivnike u drugoj rundi kvalifikacija, a pošto se naša grupa sada ukršta s grupom E, osim Litvanije i Češke igrat ćemo i sa Francuskom, Crnom Gorom i Mađarskom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.