navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Svečano

Bebek raspjevao Mostarce za 15. rođendan obnove Starog mosta

Fanovi iz cijele Hercegovine uživali su u Bebekovim pjesmama te s oduševljenjem pjevali sa legendarnim pjevačem u glas

Objavljeno: 18.07.2019. u 22:51
get url
text

Čovjek čiji je glas obilježio čitavu jednu rock'n'roll eru na prostorima bivše Jugoslavije, u doba kada je bio vokal "Bijelog dugmeta", večerašnji koncert na platou ispod Starog mosta u Mostaru započeo je pjesmom "Ono nešto naše". Željko Bebek je u samostalnoj karijeri stvorio značajan opus, pa je pod Starim mostom kompilirao svoje stare i nove pjesme, te neke od hitova "Bijelog dugmeta".

Fanovi iz cijele Hercegovine uživali su u Bebekovim pjesmama te s oduševljenjem pjevali u glas sa legendarnim pjevačem. Koncertni velemajstor, svojim prodornim unikatnim glasom, posebnom energijom i uz svoj prošireni bend nikoga u Mostaru nije ostavio ravnodušnim. Bebek je zahvalio gradonačelniku na pozivu i prilici da se druži s Mostarcima.

Prethodno je veliki broj okupljenih Mostaraca uživao uz Simfonijski orkestar Mostar i Mostar Rock School. Oni su izveli nekoliko pjesama od izvođača poput Zdravka Čolića, Indexa i Bijelog dugmeta.

Koncert je poklon Grada povodom 15. godišnjice završetka obnove Starog mosta.

{$galerijaFotografija}

Obnovljeni Stari most u Mostaru otvoren je u julu 2004. godine, a uspješnost i kvalitet rekonstrukcije mostarskog mosta i starog grada na najbolji način je ocijenjena u julu 2005. godine upisom Mostara na UNESCO listu zaštićene svjetske kulturne baštine.   

Željko Bebek u Mostaru - 18. 7. 2019.
1 od 7
left-arrowright-arrow