navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Tatinim stopama

Bebek: Koncert u Splitu bit će mi najdraži u solo karijeri jer nastupam sa sinom

Od kada sam aktivno počeo nastupati na koncertima s tatom, jedino što se promijenilo je moje slobodno vrijeme, koje se smanjilo, ali znam da će se trud jednog dana isplatiti - rekao je mlađi Bebek

Objavljeno: 04.12.2019. u 20:51
get url
text

Muzičar Željko Bebek (73) najavio je spektakularan koncert 22. decembra u Spaladium Areni. Kako piše Dalmacija Danas, Željku su koncerti u Splitu jedni od dražih, a naglasak je ovoga puta stavio ni na svoj bend, čiji je član njegov sin Zvonimir (16).

- Koncert u Spaladium Areni će mi biti najdraži u mojoj solo karijeri. Utoliko draži što ću nastupiti i sa svojim sinom - rekao je Bebek. 

Na muzičku scenu Zvonimira je pogurao njegov otac te sve češće s njim odrađuje gaže. Nakon što je rekao da želi svirati gitaru, otac ga je upisao u Rock akademiju. Prvi put su zajedno nastupili na CMC festivalu u Vodicama 2017. gdje su izveli pjesmu "Ono nešto naše".

- Od kada sam aktivno počeo nastupati na koncertima s tatom, jedino što se promijenilo je moje slobodno vrijeme, koje se smanjilo, ali znam da će se trud jednog dana isplatiti - rekao je mlađi Bebek prošle godine. 

Mladi muzičar sanja da će biti solo gitarist jer osjeća kako je muzika njegov život i da će od toga jednog dana moći lijepo živjeti. Željko Bebek ima i kćerku Katarinu (14), koja je također upisala muzičku akademiju.