open-navfaktor-logo
search
Stravično
Beba preminula u automobilu gdje je ostavljena sedam sati na vrućini
U madridrskoj četvrti Sanchinarro otac je jednogodišnju djevojčicu zaboravio odvesti u jaslice te je ostavio u automobilu
06.10.2018. u 14:09
get url
text

Jednogodišnja beba pronađena je mrtva u popodnevnim satima u automobilu parkiranom u madridskoj četvrti Sanchinarro prije dva dana. Prema dostupnim informacijama, otac je djevojčicu zaboravio odvesti u jaslice te ju je ostavio u automobilu, a on je otišao na posao u banku, piše El País.

Otac preminule bebe u jutarnjim satima odveo je svoju stariju djecu u školu te se zaputio prema jaslicama, gdje je trebao ostaviti najmlađe dijete. Parkirao je automobil u ulici Ana de Austria, u kojoj se nalaze jaslice. No bebu je zaboravio u automobilu i produžio je na posao. Nesretno dijete bilo je skoro sedam sati zatvoreno u obiteljskom automobilu Volkswagen Polo, koji ima zatamnjena stakla pa je slučajni prolaznici nisu mogli uočiti. Temperatura u Madridu iznosila je tada oko 27°C.

Kad je majka oko tri sata otišla u jaslice pokupiti je tamošnje osoblje joj je reklo da dijete tog dana uopće nije dovedeno. Otac zaposlen u banci shvatio je što je učinio tek kad ga je supruga nazvala na telefon. Iako još uvijek nisu poznati svi detalji, majka je bebu pronašla u automobilu, otključala vrata te pozvala hitnu pomoć. Medicinsko osoblje ju je bezuspješno pokušavalo reanimirati 45 minuta.

Otac bebe je priveden, no nije odmah ispitan jer je bio u šoku. Nakon pružene psihološke pomoći, policajci su obavili razgovor te će biti optužen.

- Ispitan je prošle noći. Nisam ovlašten dati informacije što je kazao policajcima, no glavna pretpostavka jest da je ostavio slučajno dijete u autu te da ga je ta pogreška koštala smrti djeteta - rekao je glasnogovornik policije u Madridu. Otac će biti optužen za ubistvo iz nehata, javlja TV La Sexta. Kako javlja TeleMadrid, jutros je pušten na slobodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.