Beauty trikovi koji podižu samopouzdanje ženama oboljelim od karcinoma

objavljeno: 09.02.2018. u 18:33

Spoznaja da bolujete od karcinoma sigurno mijenja život, a fizičke promjene koje slijede bolest mogu imati snažan utjecaj na psihu osobe.

"Look Good Feel Better" (LGFB) jedina je dobrotvorna internacionalna organizacija koja pomaže ženama da lakše prebrode fizičke promijene koje su posljedica malignih oboljenja.

Grupa volontera, profesionalnih vizažista, uče žene kako se uljepšati i tako sami sebi podići samopouzdanje.
Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv raka, volonteri su podijelili najučinkovitije savjete koji su vezani za uljepšavanje oboljelih.

Evo što savjetuju:

Čišćenje lica

Tokom i nakon ciklusa hemoterapije važno je čistiti lice hipoalergenim preparatima koji odgovaraju osjetljivoj koži.

Hidratantne kreme

Zbog terapija, koža može postati suha, pa će joj biti potrebno puno vlage. Potražite blage proizvode i nanosite ih laganim kružnim pokretima. Ne zaboravite područje vrata. Odličan su izbor serumi koji djeluju jače i bolje od krema te pomažu u smirenju kože.

Korektor sa zelenim pigmentom

Hemoterapija može uzrokovati nastanak mrlja i crvenilo kože lica, a korektor koji sadrži zeleni pigment tu uveliko može pomoći. Nanesite malu količinu na područja koja želite prekriti prije nanošenja pudera.

Kako popuniti obrve

Iscrtavanje obrve koja nedostaje može biti zastrašujuće na početku, ali uz malo vježbe bit ćete oduševljeni rezultatom. Postoji puno preparata koji će vam pri tome pomoći - olovke, gelovi i puderi... Olovka je najbolji izbor ako ste izgubili obrve, važno je samo odabrati pravu nijansu, pa pripazite da bude slična boji vaših prirodnih obrva ili nešto svjetlija od boje vaše kose.