BBI banka donirala je 5.000 KM udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" u okviru donatorske večeri "Osmijeh svaki dan". 

-BBI banka kao društveno odgovorna institucija kroz različite projekte pruža podršku društvu u kojem posluje. Djeca su najosjetljivija kategorija društva i potrebna im je sva pažnja kako bi izrasli u mlade ljude, buduće lidere ove zemlje. Zadovoljstvo nam je da smo u prilici biti podrška na putu njihovog ozdravljenja.  Cijenimo rad i posvećenost  ljudi iz Udruženja "Srce za djecu" i na ovaj načim želimo im pokazati da nisu sami - izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Ček za Udruženja "Srce za djecu" direktoru ovog udruženja Fikretu Kubatu, na donatorskoj večeri sinoć u Sarajevu, uručila je Mirsada Čengić, direktorica Sektora sredstava i finansijskih institucija BBI banke.

Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" osnovano je u aprilu 2003. godine na incijativu roditelja i prijatelja djece koja su se tada liječila od malignih oboljenja na Pedijatrijskoj klinici Koševo u Sarajevu. Udruženje je od oktobra 2003. godine član ICCCPO (Internacionalna konfederacija udruženja roditelja djece oboljele od raka). Udruženje se finansira isključivo donacijama humanista kao i brojnim projektima i aktivnostima koje realizuje.