open-navfaktor-logo
search
Obrazovanje
BBI banka dodijelila 100 stipendija đacima i studentima iz centralne Bosne
Kako je istakao direktor BBI Banke Amer Bukvić, ta će banka ove godine đacima i studentima bez jednog ili oba roditelja u Bosni i Hercegovini podijeliti ukupno 500 stipendija
05.07.2019. u 15:25
get url
text

BBI Banka potpisala je danas u Zenici ugovore za 100 stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel za djecu bez jednog ili oba roditelja s područja centralne BiH, koji će narednih godinu dana mjesečno dobivati po 100 američkih dolara.

Kako je istakao direktor BBI Banke Amer Bukvić, ta će banka ove godine đacima i studentima bez jednog ili oba roditelja u Bosni i Hercegovini podijeliti ukupno 500 stipendija te da je fond za tu namjenu 600.000 američkih dolara.

- Na ovaj način želimo da pomognemo djecu bez jednog ili oba roditelja, da im olakšamo finansijsku situaciju, da dovedu svoje studije, obrazovanja do kraja. Mislim da je za BiH ovo strateški bitno ulaganje, ulaganje u ljude i buduće kadrove. Nadamo se da će ovih 100 stipendista iz ZDK i SBK biti buduća snaga BiH - kazao je Bukvić.

On je napomenuo kako stipendije dodjeljuju na godinu dana, nakon čega se obnavlja konkurs te se, uz ocjene i rezultate, analizira i socijalni status porodica iz kojih dolaze ta djeca.

- Ova nam stipendija mnogo znači, jer ne moramo više razmišljati o tom, finansijskom pitanju nego se možemo fokusirati na samo učenje - kazala je Emina Zahirović iz Novog Travnika, buduća studentica Pravnog fakulteta, koja je zahvalila što vjeruju u njih te da se nada da će opravdati očekivanja i u budućnosti biti u prilici da pomogne nekim drugim đacima ili studentima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.