open-navfaktor-logo
search
Poruke iz Izmira
Baysak i Soyer čestitali Dan nezavisnosti BiH: Bratskoj zemlji želimo prosperitetnu budućnost
Mehmet Atilla Baysak, sin velikog i dokazanog prijatelja Bosne i Hercegovine, rahmetli Ahmeda Kemala Baysaka, inače počasnog generalnog konzula Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Karşıyaka i član Gradskog vijeća Grada Izmira u Republici Turskoj, uputio je čestitku povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
01.03.2022. u 22:03
get url
text

- Bosna i Hercegovina je vrlo važna za svijet u sred Europe, a posebno za turski narod. U Turskoj ima mnogo ljudi koji su došli iz BiH od 1873. godine. Najvažnije je da BiH mora živjeti u miru sa svim njenim stanovnicima: katolicima, pravoslavcima, jevrejima i muslimanima. I susjednim zemljama. Moramo živjeti zajedno. Inače, sami smo i bezbojni - poručio je Baysak i citirao posljednje riječi Kemala Ataturka: "Mir u zemlji, mir u cijelom svijetu". "Rat je ubistvo osim ako život nacije nije u opasnosti".

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Izmira, Tunc Soyer.

- Trideset godina nezavisnosti naše prijateljske bratske države Bosne i Hercegovine. Sretna godišnjica. Bosni i Hercegovini želim prosperitetnu budućnost koja se uzdiže u slobodu i nezavisnost - napisao je Soyer na svojoj oficijelnoj instagram stranici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tunç SOYER (@tuncsoyer)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.