open-navfaktor-logo
search
Braco kao "pobjednik"
Bayern zbog novog trenera ruši rekord Bundeslige?
Trener Bayerna Hansi Flick mogao bi na kraju sezone preuzeti reprezentaciju Njemačke, o čemu se još ranije pisalo i pričalo u njemačkim medijima.
15.04.2021. u 10:01
get url
text

Već duže vrijeme Flick je u sukobu sa Hasanom Salihamidžićem jer želi više učestvovati u transfer politici kluba, s čim se bivši reprezentativac BiH ne slaže.

VEZANI TEKST - Flick i Salihamidžić navodno riješili nesuglasice, Braco traži(o) novog trenera?

Sukob i nesuglasice glavni su razlog zbog kojeg bi Flick mogao napustiti klupu tima s kojim je u prošloj sezoni osvojio sve što se moglo osvojiti, a čini se da će iz svega Braco izaći kao "pobjednik".

Kao kandidat za novog Bayernovog trenera spominje se Leipzigov Julian Nagelsmann (33), no on je rekao kako zasad nema nikakvih pregovora.

- Nema pregovora između Bayerna i mene. Isto mogu reći za svoje menadžere. Nisam razgovarao na tu temu ni s klubom jer se nema o čemu razgovarati. Vezan sam ugovorom za Leipzig do 2023. godine - kazao je trener Leipziga.

Procjene su da Nagelsmannova odšteta iznosi između 15 i 20 miliona eura, što bi bilo rekordno obeštećenje plaćeno za jednog trenera u Bundesligi.

Vlasnik rekorda je trenutno Adi Hütter (51) koji od ljeta iz Eintrachta prelazi u Gladbach, a tim iz Frankfurta će naplatiti 7,5 miliona eura, uz dodatnih 2,5 miliona eura, ako Borussia izbori Ligu prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.