open-navfaktor-logo
search
NIje tajna
Bayern suočen s velikim finansijskim izazovom
Predsjednik Bayerna Herbert Hainer izjavio je u nedjelju da klub želi biti uzor tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa te izrazio nadu da će iz sadašnje krize izaći bez većih oštećenja.
05.04.2020. u 16:30
get url
text

 - Mi kao Bayern želimo biti uzor kroz naše dnevne poteze. To je značajan doprinos koji kao klub možemo dati - izjavio je Hainer u razgovoru objavljenom na službenoj klupskom sajtu te dodao da unatoč izazovima s kojima je Bayern suočen "postoje veći problemi i ono o čemu se treba brinuti nego što je to nogomet".

Devet kola prije kraja njemačkog prvenstva Bayern je vodeći sa četiri boda prednosti pred drugoplasiranom Borussijom Dortmund i na putu je prema osmom uzastopnom naslovu prvaka. Ekipa je pod vodstvom sadašnjeg trenera Hansija Flicka, kojem je u petak produžen ugovor do ljeta 2023., ostvarila 18 pobjeda u 21 službenoj utakmici, izborivši plasman u polufinale njemačkog Kupa, a jednom nogom je već i u četvrtfinalu Lige prvaka.

Hoće li i kada sva ta takmičenja biti nastavljena, još nije poznato, a u Njemačkoj su se pojavila inicijativa da Bundesliga bude nastavljena u maju, ali u strogo kontroliranim uvjetima i bez prisustva gledatelja na tribinima, sve s ciljem kako bi klubovi pretrpili što manju finansijsku štetu.

 - Naravno da je situacija napeta. Radi se o opstanku pojedinih klubova. Čak je i Bayern suočen s velikim finansijskim izazovom - to nije tajna - rekao je Hainer i zaključio:

- No, naš je klub u odličnoj poziciji. Svakoga dana radimo na tome da Bayern provedemo kroz ovu fazu bez većih oštećenja. Iako je zadatak vrlo zahtjevan, gledamo u budućnost s puno povjerenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.