open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Bayern savladao Barcelonu: Katalonci sezonu nastavljaju u playoffu Evropske lige
Večeras su u terminu od 21 sat na rasporedu bile utakmice 6. kola grupne faze Lige prvaka u grupama E, F i G.
08.12.2021. u 22:58
get url
text

U grupi E u derbiju večeri Bayern Munchen je savladao Barcelonu rezultatom 3:0. Strijelci za Bavarce su bili Muller i Sane u prvom poluvremenu, te Musiala u nastavku meča. Ovo je bila razočaravajuća sezona Barcelone što se tiče nastupa u grupnoj fazi Lige prvaka, čak su četiri meča završili bez postignutog gola. 

Druga utakmica ove grupe donijela je pobjedu Benfice na domaćem terenu protiv Dynamo Kyiva sa 2:0. Portugalci su susret riješili za šest minuta kada su u periodu između 16. i 22. minute postigli oba pogotka. Strijelci su bili Yaremchuk i Gilberto.

Iz ove grupe u nokaut fazu Lige prvaka su se plasirali Bayern koji je grupnu fazu završio sa maksimalnim brojem osvojenih bodova (18), te drugoplasirana Benfica sa osam bodova. Barcelona sezonu nastavlja u šesnaestini finala Evropske lige, dok Dynamo ostaje bez evropskog proljeća.

Odigran je jedan susret u grupi F. Manchester United je na Old Traffordu odigrao remi protiv Young Boysa 1:1.

Utakmica između Atalante i Villareala je odgođena zbog snijega. Tačan termin odigravanja meča će naknadno biti poznat.

United kao prvoplasirani na tabeli sa 11 bodova nastavlja takmičenje u nokaut fazi Lige prvaka, dok će se za drugu poziciju koja vodi u osminu finala ovog takmičenja boriti Atalanta i Villareal. Treba istaći da španski klub ima bod prednosti u odnosu na Italijane.

Grupa G je donijela susret između Salzburga i Seville u kojoj je domaći klub slavio sa 1:0, pogotkom Okafora u 50. minuti, kao i meč Wolsburga i Lillea. Francuzi su kao gosti slavili sa 3:1.

Prvi na tabeli je završio Lille sa 11 bodova, drugoplasirani je Salzburg sa 10 osvojenih bodova. Ova dva kluba su osigurala plasman u osminu finala Lige prvaka.

Trećeplasirana Sevilla sezonu nastavlja u Evropskoj ligi, dok je za Wolfsburg sezona u Evropi završena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.