open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Bayern odradio veliki posao u Londonu, remi Napolija i Barcelone
Fudbaleri Bayerna pobjedom od 3:0 u duelu s Chelseajem osigurali sebi veliku zalihu za revanš osmine finala Lige prvaka za revanš, dok je meč između Napolija i Barcelone okončan s 1:1.
25.02.2020. u 22:55
get url
text

Bavarski sastav bolje je otvorio utakmicu na Stamford Bridgeu, no izabranici Hansija Flicka takvu igru nisu uspjeli materijalizovati kroz prilike koje su imali Kingsley Coman u 11. i Robert Lewandowski u 16. minuti susreta.

Dobru priliku poljski napadač i najbolji strijelac Lige prvaka, zajedno s Erlingom Haalandom (10 golova), bio je u dobroj prilici u 28. minuti. Nešto brža lopta Thomasa Mullera omogućila je Wilfredu Caballeru da pravovremeno skrati ugao Lewandowskom i "skine" njegov šut.

U 34. minuti Plavci su imali dobru priliku poslije greške Manuela Neuera, no nisu je uspjeli krunisati na pravi način. Već u narednom napadu Bayern je imao odličnu šansu, a Muller poslije udarca glavom pogađa okvir gola domaćeg sastava.

Možda i najbolju šansu izabranici Franka Lamparda imali su u 43. minuti, ali je šut Marcosa Alonsa Neuer skrenuo u korner, pa se na poluvrijeme otišlo s 0:0.

Već na startu drugog dijela navijači gostiju imali su dosta razloga za slavlje. Poslije šest minuta igre u nastavku Lewandowski je nesebično uposlio Gnabryja koji pogađa za 0:1. Slavlje navijača Bayerna nije se kako treba ni stišalo, a već je bilo 0:2. Akteri su bili identični, Lewandowski je novom asistencijom za Gnabryja pokazao da je pravi timski igrač, a ne samo klasični golgeter.

Mogao je Gnabry u 59. minuti do hat-tricka, ali je šutirao preko gola, ali se na kraju morao zadovoljiti s dva pogotka, s kojima je stigao do brojke od šest golova u ovoj sezoni Lige prvaka. Posebno zanimljivo da je sve golove postigao u gostima kod ekipa iz Londona.

U 63. minuti Andreas Christensen je igrao rukom u šesnaestercu Chelseaja, ali se Clement Turpin nije oglasio, a izostala je i reakcija iz VAR-sobe.

Do kraja meča Bayern je uspio postići i treći pogodak. Fantastičnu partiju večeras golom za 0:3 krunisao je Robert Lewandowski, 11. ovosezonskim pogotkom, čime je izjednačio svoj rekord u Ligi prvaka iz sezone kada je s Borussijom igrao finale ovog takmičenja. 

Osim važne pobjede i velike prednosti za revanš, Bayern je postao prvi njemački tim koji je slavio na Stamford Bridgeu.

Chelsea je utakmicu završio s deset igrača, a francuski arbitar isključio je Alonsa zbog udaranja Lewandowskog bez lopte, ali to je učinio tek nakon što je pregledao snimak. Španac je tako postao prvi igrač Chelseaja koji je isključen u jednom susretu Lige prvaka nakon osam godina.

Golove s utakmice Chelsea - Bayern možete pogledati OVDJE.

U drugom meču, koji je počeo u isto vrijeme, nije bilo pobjednika, a viđen je po jedan pogodak na obje strane.

Uvodnim dijelom meča na San Paolu dominirala je Barcelona, o čemu najbolje govori podatak iz 22. minute do koje posjed lopte bio na strani gostiju (35:65). Ipak, iz prve ozbiljnije prilike na meču Dries Mertens je matirao Marc-Andrea Ter Stegena. Belgijanac je pogodio u 30. minuti poslije asistencije Piotra Zielinskog.

Za napadača Napolija ovo je bio šesti pogodak u ovoj sezoni Lige prvaka, a ukupno 121. u dresu Napolija, čime se izjednačio s Marekom Hamšikom na prvom mjestu liste najboljih strijelaca u historiji Napolija.

Barca je držala posjed lopte, ali je Napoli stvarao prilike. Dvije minute prije kraja kapiten domaćeg tima Lorenzo Insigne dobro je šutirao, ali je lopta otišla pored desne stative gola Barcelone.

U drugom dijelu Barca je uspjela stići do izjednačenja, i to zahvaljujući pogotku Antoinea Griezmanna u 57. minuti susreta. Zanimljivo, bio je to prvi udarac koji su fudbaleri katalonskog sastava uputili u okvir gola Napolija.

Četrnaest minuta prije kraja meča Umtiti je šutirao, ali preko gola.

I Barca je utakmicu, baš kao i Chelsea, završila s deset igrača, nakon što je u dvije minute zaradio dva žuta kartona, Arturo Vidal je morao pod tuš prije ostalih aktera večerašnjeg meča koji je okonačan s 1:1.

Golove s utakmice Napoli - Barcelona možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.