open-navfaktor-logo
search
Mladi lijevi bek
Bayern i Salihamdžić u lovu na 17-godišnjeg Škota
Minhenski Bayern nedavno je produžio ugovor sa Alphonseom Daviesom, 19-godišnjim lijevim bekom i reprezentativcem Kanade koji je početkom 2019. godine za deset miliona eura stifao iz Vancouvera.
02.05.2020. u 16:03
get url
text

Da je sportski direktor Bavaraca i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić napravio odličan posao, potvrđuje upravo činjenica da je Davies potpisao novi ugovor s aktuelnim prvakom Njemačke.

Još kada je stigao na mjesto sportskog direktora, rođeni Jablaničanin sebi je za cilj postavio sastavljanje ekipe koja će predstavljati budućnost za klub sa Allianz Arene.

Čini se da se Braco nije zaustavio na tom putu. Iako će se ovog ljeta vjerovatno povući s pozicije i fokusirati se na poslove u Izvršnom odboru Bayerna, Salihamidžić očito želi završiti posao do kraja.

Kako piše Daily Record Bavarci su pokazali interes za 17-godišnjeg Aarona Hickeyja, koji nastupa za škotski Hearts.

Bild piše kako su u Bayernu iskoristili pauzu prouzrokovanu pandemijom koronavirusa da pregledaju video materijal od Hickeyja i da ih dodatno analiziraju, a navodno u Bayernu žele i 16-godišnjeg napadača Celtica Barryja Hepburna.

Zanimljivo da Hickey, baš kao i Davies, igra na poziciji lijevog beka, a aktuelni ugovor ga za klub veže do 2021. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.