open-navfaktor-logo
search
Trener Plavih
Bašić pred revanš sa Veležom: Sutra je poseban dan, želimo da igramo fudbal i da navijači u tome uživaju
Nermin Bašić, trener Fudbalskog kluba Željezničar, i defanzivac Plavih Amar Drina najavili su revanš-susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Veleža koji je na programu sutra.
18.04.2023. u 11:08
get url
text

Rođeni na Grbavicu dolaze sa golom prednosti iz prvog meča (1:0) i sigurno je da nas očekuje zanimljiv duel.

- Jako bitna utakmica za nas, ekipa je to zaslužila zajedno sa prijašnjim trenerom, očekujemo dolazak naših navijača i tešku utakmicu. Imamo respekt prema Veležu koji posljednjih godina u kontinuitetu pravi dobre rezultate, posložili su dobro klub. Mi se tražimo u formi i igri, mogu reći da momci dobro i vrijedno rade i nekako mislim da ćemo biti spremni za sutrašnju utakmicu. Sutra je poseban dan, Željo dugo nije igrao finale Kupa i nadam se da ćemo ostvariti pobjedu - rekao je Bašić i dodao:

- Nismo imali puno prostora i vremena, ali smo odradili kvalitetnu analizu meča protiv Zrinjskog. Momci su bili spremni na kritiku i da budu bolji, ono što pokušavam jeste da smirim ekipu i da igramo fudbal. Sutra jeste bitka za finale i za Evropu, ali meni je bitka da moja ekipa igra dobar i lijep fudbal, te da naši navijači uživaju na tribinama.

Nadam se da ću zadnju liniju od dva vezna osloboditi pritiska i neplanskog nabijanja lopte, te da pokušamo igrati. Znam da je teško i da su momci pod pritiskom, ali pokušavam sve i da budem nasmijan. Sutra je utakmica, privilegija je ovaj klub i utakmica, želim da sutra uživaju i obraduju naše navijače koji su svjetla tačka bh. fudbala.

Opuštam ekipu, sav pritisak ću staviti na sebe, želim da moji momci izađu sutra i da igraju hrabro - to je moja želja, da izađu na teren, da znaju da je to Željo i da taj grb mora da se prezentuje kako zaslužuje - dodao je trener Plavih.

Prvotimac Drina je istakao da će on i saigrači pružiti maksimum kako bi ostvarili pozitivan rezultat.

- Atmosfera u ekipi je na visokom nivou, što se toga tiče nemamo problema, znamo da nas očekuje teška utakmica, ali igramo na našem i sigurno je da ćemo pružiti maksimum da ostvarimo pozitivan rezultat - kazao je Drina.

Susret je na programu od 18 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.