open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Bašakšehir i PSG pokazali primjer solidarnosti protiv rasizma
Nakon incidenta u sinoćnjem posljednjem susretu grupe H UEFA Lige prvaka, između Paris Saint Germaina (PSG) i Medipol Bašakšehira, oba kluba su reakcijama i odlukom da napuste teren, nakon što je četvrti sudija Rumun Sebastian Coltescu rasistički uvrijedio pomoćnog trenera tima iz Istanbula Pierrea Weboa, pokazale primjer solidarnosti, javlja Anadolu Agency (AA). 
09.12.2020. u 12:26
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Skandal u Parizu: Rasistički ispad sudije, prekinuta utakmica Lige prvaka

Nakon što su fudbaleri Bašakšehira napustili teren, PSG je kroz svoje objave na društvenim mrežama pružio podršku turskom predstavniku u Ligi prvaka. 

Slične poruke stigle su i danas iz ekipe francuskog prvaka, kada je na zvaničnom Twitter profilu PSG-a, uz etiketu "#NoToRacism", poručeno: "Neka večeras bude odigrana odlična utakmica".

Istu etiketu koristio je i fudbalski klub Bašakšehir u objavi na svom zvaničnom Twitter profilu, uz poruku: Mi smo jedna porodica. Iz istanbulskog kluba su poručili također kako je "Bašakšehir uvijek protiv rasizma".

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) saopćila je i zvanično kako će nakon sinoćnjeg incidenta utakmica šestog kola grupe H Lige prvaka između PSG-a i Istanbul Basaksehira, koja je prekinuta u 12. minuti, biti nastavljena večeras u 18.55 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.