open-navfaktor-logo
search
Bh. veznjak
Barcelonin "motor": Znate li koliko je Pjanić pretrčao u duelu s Juventusom?
Za nastup u pobjedi Barcelone protiv njegovog donedavnog tima fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić od portala SofaScore.com ocijenjen je sa 7,1.
29.10.2020. u 07:56
get url
text

Za ovu ocjenu, posmatrajući one Pjanićevih timskih kolega, moglo bi se reći da je "zlatna sredina", što i potvrđuje Barcelonina prosječna ocjena - 7,09.

VEZANI TEKST - Koju ocjenu za nastup u Torinu je dobio Miralem Pjanić?

Ipak, veznjak Zmajeva u jednom elementu susreta u kojem je njegov tim slavio s 2:0 bio je daleko najuspješniji. Naime, Pjanić je tokom susreta drugog kola Lige prvaka pretrčao 12,32 kilometara, što je skoro za kilometar više od narednog najboljeg trkača Barcelone Frenkieja de Jonga.

Bh. reprezentativac jedini je fudbaler koji je sinoć pretrčao više od 12 kilometara, što je skoro za 1,4 kilometra više od klupskog prosjeka.

Ukoliko bi Pjanićevu kilometražu od sinoć usporedili sa prosječno najvećim pretrčanim kilometražama u protekloj sezoni, onda bi naš veznjak bio na četvrtom mjestu. Više od njega u prosjeku u prošloj sezoni pretrčali su samo Petr Ševčik (13,47 km) i Tomaš Souček (12,69 km) iz praške Slavije, te Interov Marcelo Brozović (12,48).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.