open-navfaktor-logo
search
Potpredsjednica potvrdila
Barcelona privremeno seli sa Nou Campa: Predviđaju gubitak od oko 110 miliona KM
Fudbalski klub Barcelone pretrpjet će finansijski gubitak od oko 110 miliona KM jer će svoje domaće utakmice igrati na drugom stadionu od početka sljedeće sezone do novembra 2024. godine zbog radova na rekonstrukciji stadiona Nou Camp, javlja Anadolija.
27.04.2023. u 08:42
get url
text

Potpredsjednica kluba Elena Fort saopćila je da će obnovu Nou Campa raditi turska kompanija Limak Insaat, a da će Barcelona za to vrijeme domaće utakmice igrati na Olimpijskom stadionu Lluis Companys na Montjuicu u Barceloni.

Početak radova na Nou Campu se očekuje krajem juna ove godine. Projektom se želi povećati kapacitet Nou Campa na 105.530 sjedeća mjesta.

Fort je navela da mogu koristiti 49.472 sjedećih mjesta u komercijalne svrhe na Olimpijskom stadionu Lluis Companys, te dodala da će njihovi procijenjeni gubici biti oko 110 miliona KM (55 miliona eura) zbog privremenog preseljenja s Nou Campa.

Napominjući da će svi klupski članovi izgubiti prava na kombinovane ulaznice, Fort je rekla da će cijene za 27.385 kombiniranih ulaznica iznositi od 723 do 1.738 eura i da će svoje vlasnike dobiti izvlačenjem.

Navodeći da će se fokusirati na zabavne programe kako bi što više prihodovali od Olimpijskog stadiona, koji ima otprilike upola manji kapacitet u odnosu na Nou Camp, Fort je najavila da u tom razdoblju neće biti prodaje ulaznica za djecu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.