open-navfaktor-logo
search
Veliki talent
Barcelona ponudila 15 miliona eura za drugoligaškog fudbalera
Kadetski reprezentativac Njemačke, koji osim njemačkog ima i nigerijsko državljanstvo, trenutno je član austrijskog drugoligaša Lieferinga
07.11.2019. u 13:22
get url
text

Iako se zimski prelazni rok tek bliži, Barcelona ne miruje pa je tako španski velikan ponudio čak 15 miliona eura za 17-godišnjeg Karim-Davida Adeyemija, piše Transfermarkt.de.

Kadetski reprezentativac Njemačke, koji osim njemačkog ima i nigerijsko državljanstvo, trenutno je član austrijskog drugoligaša Lieferinga.

Inače, Liefering predstavlja drugi tim RB Salzburga, a i povremeni bh. reprezenativac Smail Prevljak se jedno vrijeme kalio u ovom klubu.

Upravo u Liferingu je smješten moderni trening-kamp u kojem Salzburg razvija svoje talente, a Adeyemi koji je rođen 2002. godine u Munchen sasvim sigurno spada među one najtalentovanije.

Adeyemi je ove sezone u deset ligaških nastupa postigao pet golova i upisao četiri asistencije, dok je na tri meča Omladinske lige prvaka zabio dva pogotka i zabilježio jednu asistenciju. Njegova vrijednost prema Transfermarktu trenutno iznosi 1,5 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.