open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Barcelona i Juventus igraju za prestiž, Messi večeras domaćin Ronaldu
Utakmicama koje se igraju večeras završava se posljednje kolo grupne faze Lige prvaka u grupama E, F, G i H.
08.12.2020. u 08:38
get url
text

Pet timova koji će nastupiti večeras već je osiguralo plasman u osminu finala najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Iz grupe E takmičenje će nastaviti Chelsea i Sevilla. Plavci će večeras u Londonu biti domaćin ruskom Krasnodaru, dok će Sevilla u goste kod Rennesa.

Borussia Dortmund već je čekirala mjesto među 16 najboljih timova na Starom kontinentu, a večeras gostuje kod Zenita u St. Peterburgu. Ko će se iz grupe F pridružiti njemačkom timu odlučit će meč koji se igra na Olimpicu između Lazija i Club Bruggea. Klubu našeg Senada Lulića bit će dovoljno da izbjegne poraz kako bi se našao u eliminacionoj fazi ovosezonskog izdanja Lige prvaka.

Zanimljiv meč u grupi G igraju Barcelona i Juventus. Naravno, veliku pažnju ljubitelja fudbala privući će okršaj Lionela Messija i Cristiana Ronalda, koji je izostao u Torinu zbog činjenice da je Portugalac zbog koronavirusa bio u izolaciji. Susret neće biti od velikog rezultatskog značaja jer su oba tima izborila plasman u osminu finala, no sigurno će biti stvar prestiža, kako za dvojicu najboljih fudbalera na svijetu, tako i za našeg Miralema Pjanića, koji će u kratkom periodu drugi put dobiti priliku da zaigra protiv svog bivšeg kluba. Mjesto u Evropskoj ligi pripasti će boljem iz duela Dynamo Kiev - Ferencvaros.

Najzanimljivija situacija je u grupi H. Tri tima u posljednje kolo ulaze sa po devet bodova. Trenutni lider grupe Manchester United gostuje kod RB Salzburga, dok će PSG imati lakši zadatak. Na Park Prinčeva stiže Bašakšehir našeg Edina Višće, koji je još u prošlom kolu ostao bez šansi da prezimi u Evropi.

Liga prvaka, 6. kolo:
Lazio - Club Brugge (18.55)
Zenit - Borussia Dortmund (18.55)
Barcelona - Juventus (21)
Chelsea - Krasnodar (21)
Dynamo Kiev - Ferencvaros (21)
PSG - Basaksehir (21)
RB Leipzig - Manchester United (21)
Rennes - Sevilla (21)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.