open-navfaktor-logo
search
La Liga
Barca se provukla u Andaluziji: Messijeve asistencije vrijedne pobjede
Petnaesta "trica" legla je na kontno Barcelone nakon što je katalonski sastav u meču 23. kola La Lige trijumfovao u gostima kod Betisa sa 3:2.
09.02.2020. u 23:00
get url
text

Sam početak jasno je sugerisao da ćemo gledati odličan susret, nakon što je već u šestoj minuti domaćin stigao do prednost. Strijelac je bio Canales s bijele tačke.

Samo tri minute kasnije mladi Frenkie de Jong je dodavanje Messija pretvorio u 1:1.

Uzbuljivo prvo poluvrijeme postalo je još zanimljivije kada je Fekir u 26. minuti zatresao mrežu iza leđa Ter Stegna za novu prednost domaćeg sastava.

Da Barca na pauzu ne bi otišla sa zaostatkom pobrinuo se Sergio Busquest golom u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Nastavak susreta nije bio uzbudljiv koliko prvih 45 minuta, makar kada je riječ o golovima. Viđen je tek jedan, i to onaj iz 72. minute čiji je autor bio Lenglet nakon druge asistencije Messija u večerašnjem susretu.

Golova do kraja nije bilo, ali jeste crvenih kartona. Nabil Fekir je u rasponu od svega nekoliko sekundi zaradio dva žuta kartona u 76. minuti, a bolje nije bio ni njegov zemljak i strijelac pobjedničkog gola za Barcu. Lenglet je teren stadiona Benito Villamarin morao napustiti u 79. minuti meča, pa su oba tima susret završila s deset igrača.

Barca je ovom pobjedom zaostatak za vodećim Realom vratila na tri boda.

Golove s utakmice Betis - Barcelona pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.