open-navfaktor-logo
search
Sport tvrdi
Barca "prikuplja" sredstva za kupovinu Haalanda, Pjanić na listi za prodaju
Barcelona se remijem 1:1 protiv PSG-a u revanš-susretu osmine finala Lige prvaka oprostila od Evrope za ovu sezone.
12.03.2021. u 21:56
get url
text

Žele li Katalonci u narednoj biti ozbiljan konkurent za "srebrenu amforu" morati će dobro posložiti ekipu, ali i napraviti ozbiljne rezove u igračkom kadru, smatra list Sport.

Isti mediji je još ranije najavio potencijalne kandidate koji bi mogli pojačati Barcelonu ovoga ljeta, no da bi neki od tih igrača došli, neki će morati i otići.

Kako tvrdi Sport broj potencijalnih odlazaka nije mali, pogotovo što Blaugrana i novi predsjednik Joan Laporta očito imaju ambiciozne planove, a oni se ogledaju u ozbiljnim pojačanjima. Prioritet je očito sjajni norveški napadač u sastavu Borusssije Dortmund Erling Braut Haaland. No, pitanje je da li su Milioneri spremni prodati ga jer su novom treneru Marcu Roseu prilikom pregovora obećali ostanak sjajnog Norvežanina.

Bilo kako bilo, novac za kupovinu u prilično nezgodno i finansijski nepovoljno vrijeme za Barcu morat će se osigurati prodajom određenih fudbalera.

Kako tvrdi Sport, lista je duga, a na njoj se nalaze igrači koji nisu pružili ono što se od njih očekivalo na Nou Campu, to su Junior Firpo, Coutinho, Antoinde Griezmann, Braithwaite, Neto, Umtiti i Miralem Pjanić, a na istoj listi bi vrlo lako mogli završiti Matheus i Lenglet.

List navodi kako je Barceloni neophodan prihod od najmanje 100 miliona eura za pomenute igrače, iako je samo u dolaske Coutinha i Griezmanna investirano 250 miliona eura!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.