open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Barca ponižena i izviždana, VAR ludnice u Madridu i Londonu, drama u grupi D
Sve je manje upražnjenih mjesta uoči posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka.
26.10.2022. u 23:03
get url
text

Barcelona je i prije utakmice s Bayernom, a nakon trijumfa Intera nad Plzenom (4:0), ostala i bez teoretskih šansi da se bori za jednu od dvije pozicije koje iz grupe C vode među 16 najboljih.

Tim Xavija Hernandeza je u rezultatski nebitnoj utakmici poražen od Bayerna na Nou Campu sa 0:3, a kasnije i izviždan od vlastitih navijača.

Bayern je pitanje pobjednika riješio u prvih pola sata igre. Mane je u 10. minuti pogodio na dodavanje Gnabryja, a Gnabry je u 31. minuti proigrao Chupo-Motinga koji je matirao Ter Stegena za 0:2.

Pavard je u sudijskoj nadoknadi pogodio za 0:3.

Barcelona je u grupnoj fazi dva puta poražena od Bayerna, jednom od Intera i sa četiri boda kolo prije kraja mora se pomiriti s činjenicom da će na proljeće igrati Evropsku ligu.

Dvije pozicije koje vode među 16 najboljih i dalje su upražnjene u grupi D, gdje je najveća drama uoči 90 minuta odluke.

Tottenham i Sporting remizirali su u Londonu rezultatom 1:1. Dramatično je bilo u duboko u sudijskoj nadoknadi, kada je Tottenhem postigao gol za pobjedu, ali je poslije intervencije VAR-a pogodak poništen zbog ofsajda. Frankfurt je na svom terenu sa 2:1 savladao Marseille. Sead Kolašinac ušao je na travnjak u 60. minuti.

Tottenham ima osam bodova, Sporting i Frankfurt po sedam, a Marseille šest bodova. U narednom, šestom i odlučujučem kolu Marseille će dočekati Tottenham, a Sporting igra protiv Frankfurta.

Liverpool je ubjedljivom pobjedom nad Ajaxom u Amsterdamu rezultatom 0:3 osigurao osminu finala, a Napoli je identičnim rezultatom bio bolji od Rangersa i zadržao maksimalan učinak.

Prava drama viđena je u Madridu u duelu Atletica i Leverkusena. Susret je okončen rezultatom 2:2. Madriđani su imali priliku dođu do pobjede iz penala, koji im je dosuđen nakon posljednjeg sudijskog zvižduka nakon reakcije iz VAR sobe, ali je udarac Carrasca zaustavio Hradecky, a Atletico ostao bez šansi da izbori narednu rundu.

Kada su pitanju putnici u osminu finala, iz grupe A prošli su Napoli i Liverpool, iz grupe B Club Brugge i Porto, iz grupe C Bayern i Inter, iz grupe E Chelsea, iz grupe F Real Madrid, iz grupe G Manchester City i Borussia Dortmund, a iz grupe H PSG i Benfica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.