open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Barca i Pjanić se u Parizu oprostili od Evrope, PSG i Liverpool u četvrtfinalu
Fudbaleri Barcelone nisu uspjeli u nemogućoj misiji na gostovanju kod PSG-a u revanšu osmine finala, a od Lige prvaka oprostili su se nakon 1:1 u Parizu, dok je Liverpool u Budimpešti nadigrao Leipzig s 2:0.
10.03.2021. u 22:52
get url
text
get url
text

Prvu šansu na susretu imali su gosti u 19. minuti, i to preko Ousmanea Dembelea, no Keylor Navas je spriječio vodstvo Barce.

Četiri minute kasnije golman PSG-a je bio savladan, ali je prečka spasila Navasa poslije Destovog udarca.

U 29. minuti Icardi je pao u kaznenom prostoru Barcelone, no Anthony Taylor se nije oglasio. Ipak, nakon što je konsultovao VAR pokazao je na bijelu tačku, a najstrožiju kaznu je u 1:0 pretvorio Kylian Mbappe.

Navas je u 35. minuti skinuo još jedan šut Dembela, a ali dvije minute kasnije nije imao šanse protiv Messijevog udarca sa skoro 30 metara.

Zanimljivo da je već u narednoj minuti Barcelona, u čijem početnom sastavu nije bilo Miralema PJanića, tražila penal, no nije ga dobila.

Finiš prvog dijela bio je itekako zanimljiv. Ono što Katalonci nisu dobili u 38. jesu u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. No, penal koji je skrivio Kurzawa u 1:2 za Barcelonu nije uspio pretvoriti njen kapiten Lionel Messi. Navas mu je "skinuo" udarac s bijele tačke.

Rezultat se u nastavku utakmice nije mijenjao, a dvije ozbiljnije prilike u drugom dijelu imala je Barca preko Messija i Trincaa, no ostalo je 1:1.

Miralem Pjanić je priliku dobio u 79. minuti, kada je Koeman napravio trostruku izmjenu, malo prekasno za trenera tima kojem su trebala još tri gola za produžetke.

Golove s utakmice PSG - Barcelona pogledajte OVDJE.

Prvu ozbiljniju priliku na utakmici koja se igrača u Budimpešti imao je gostujući sastav, i to preko Danija Olma. Ipak, nešto slabiji šut španskog fudbalera olakšao je posao Alissonu Beckeru.

U 19. minuti Redsi su uzvratili preko Dioga Jote, no loptu poslije njegovog udarca ispod prečke vadi golman Leipziga.

Mohamed Salah je u 24. minuti zaprijetio njemačkom sastavu, ali je i ovoga puta Peter Gulacsi bio na visini zadatka.

Dobru priliku za nominalnog domaćina na Puskas Areni u 29. minuti upropastio je Trent Alexander-Arnold.

Leipzig je zaprijetio preko Kevina Kampla u 32. minuti, no Alisson je uspio sačuvati svoju mrežu, dok je šut Emila Forsberga dvije minute kasnije prošao pored gola.

Četiri minute prije kraja Gulacsi je sjajnom odbranom spriječio vodstvo Liverpoola poslije odlične kontre Redsa koju je pokušao završiti Jota. 

Veliku priliku Portugalac je imao u samom finišu prvog dijela, no ostalo je 0:0.

Liverpool je u nastavku utakmice lomio sastav Juliana Nagelsmanna sve do 71. minute kada je Salah pogodio nakon Jotine asistencije, da bi samo tri minute kasnije Mane udvostručio prednost engleskog prvaka i tako riješio sve dileme o plasmana u četvrtfinale.

Golove s utakmice Liverpool - RB Leipzig pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.