-  Radi se o utakmici koja budi posebno zanimanje i to je jako dobro. Mi smo ovu reprezentativnu pauzu iskoristili da malo podignemo kondicijsku formu. Zrinjski je posljednjih godina dominantna ekipa i to im omogućava kvalitet i širina igračkog kadra. Sigurno će biti zahtjevna utakmica, ali mi moramo biti maksimalno koncentrirani tokom cijele utakmice i pokušati ispuniti sve ono što želimo, a to je svakako pozitivan rezultat - istakao je trener Širokog Brijega Ivica Barbarić.

U proteklom razdoblju Široki Brijeg je imao određenih problema s povredama igrača i kartonima. Barbarić za ovu utakmicu zbog kartona neće moći računati samo na Kuprešaka, a nakon povreda u kadru su ponovno Pejić i Barišić.

- Zrinjskom dajemo ulogu favorita u ovoj utakmici. No, imamo se i mi čemu nadati u derbiju. Kroz maksimalan fokus i koncentraciju želimo ostvariti pozitivan rezultat i vjerujem kako ćemo u tome uspjeti - poručio je šef struke Širokog Brijega.

Nakon povrede u konkurenciji za utakmicu je i napadač Daniel Lukić koji je istaknuo kako Široki spremno dočekuje veliki hercegovački derbi.

- Iza mene je jedna povreda, ali već sam u pogonu skoro dvije sedmice. Osjećam se dobro i spreman sam za derbi. Ekipa je jako dobro radila tokom ove pauze, tako da spremni dočekujemo ovaj hercegovački derbi koji ima posebnu draž za nas - naglasio je Lukić.

Pravdu u velikom hercegovačkom derbiju ponovno će dijeliti Irfan Peljto iz Sarajeva. Utakmicu će direktno prenositi Arena Sport TV.