open-navfaktor-logo
search
Selektor bh. juniora
Barbarić o Čuiću: Znam šta bih ja uradio
Filip Čuić, juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, poslije odličnih partija za Zmajiće postao je interesantan i hrvatskoj javnosti.
02.04.2022. u 10:54
get url
text

Novinar Bernard Jurišić smatra da Hrvatska ne smije izgubiti mladog napadača Hajduka rođenog u Tomislavgradu.

VEZANI TEKST - Hrvati žele ukrasti novog bh. dragulja: "Ne smijemo ga izgubiti"
 

U jeku spekulacija Čuić se oglasio na Instagramu i podijelio fotografiju u dresu BiH uz jasnu poruku:

- Jedna si jedina - uz emotikon srca i zastavu BiH.

Selektor juniorske reprezentacije BiH Ivica Barbarić, koji je Zmajiće doveo nadomak plasmana na Evropsko prvenstvo, kaže da sve treba uraditi da Čuić ostane među Zmajevima.

- U Hrvatskoj ga nisu odmah primijetili. Mi smo razgovarali s njim, došao je, sada treba sve uraditi da tu i ostane. Ja znam kako bih to uradio, ali o tome mora više razmišljati Savez, kao selektor sam ograničen što se toga tiče - rekao je Barbarić za portal Reprezentacija.ba.

Barbarić pokušava sve igrače koji su iz BiH privoliti da igraju u dresu s nacionalnim grbom.

- Pokušavam sve igrače koji su iz BiH privoliti da igraju tu. Recimo, probao sam sa ‘malim’ Soldom koji je u Dinamu. Situacija je takva da Hrvati iz BiH imaju mogućnost igrati za Hrvatsku, kao i Srbi za Srbiju, međutim isto tako za druge zemlje se odlučuju i Bošnjaci. Veliki broj tih mladih momaka igra za Austriju, Njemačku, Švicarsku… gdje su se i rodili. Mi moramo uraditi puno više da ih privučemo. Moramo se brinuti za tu djecu jer bi tako prosperirao i bh. fudbal. Ipak, to je posao drugih ljudi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.