open-navfaktor-logo
search
Nezvanično
Barbarić napušta klupu bh. juniora, poznat njegov nasljednik
Legendarni fudbaler Zrinjskog, Mario Ivanković, prema nezvaničnim informacijama naslijedit će Ivicu Barbarića na čelu stručnog štaba juniorske selekcije Bosne i Hercegovine.
09.05.2022. u 11:41
get url
text

Na narednoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bit će analizirani izvještaji selektora omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine, a sve više se špekuliše i o promjenama u stručnim štabovima kadetske, juniorske i mlade reprezentacije.

Juniori, koji su odigrali sjajne kvalifikacije i samo sportska nesreća ih je udaljila od Evropskog prvenstva sigurno će dobiti novog selektora s obzirom da se Ivica Barbarić vratio seniorskom klupskom fudbalu, odnosno preuzeo je klupu Širokog Brijega.

Nekoliko je kandidata za njegovog nasljednika, no SportSport.ba saznaje da pomenuti Ivanković ima najbolje izglede za preuzimanje juniorske selekcije i bilo bi pravo čudo da upravo on ne bude izbor Izvršnog odbora.

Ivanković je imao sjajnu igračku karijeru, prve fudbalske korake je napravio u Veležu, a osim u Zrinjskom gdje ima status legende, nastupao je i za NK Brotnjo, Varteks iz Varaždina, Chemnitzer, Suwon...

Svojevremeno je bio član stručnog štaba Zrinjskog na čijem čelu je bio Mladen Žižović, a sa kadetima mostarske ekipe je u prošloj sezoni osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.