open-navfaktor-logo
search
Bivši kapiten BiH
Barbarez o funkciji u FSBiH: Nije meni ništa ponuđeno
Sergej Barbarez bio je uz Ivayla Peteva u najužem krugu kandidata za poziciju selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali su članovi Izvršnog odbora FSBiH odlučili dati podršku bugarskom treneru.
19.02.2021. u 20:17
get url
text

Iako rijetko govori za medije, bivši kapiten Zmajeva, večeras je kao gost u emisiji Konačno petak na BHT1 progovorio pred kamerama o svemu što se dešavalo u proteklom periodu, a ne krije da je imao veliku želju postati selektor reprezentacije čiji je bio kapiten.

- Vratio sam se nekom normalnom životu. Naravno da sam želio, ali sam naučio da život ide dalje, i ide... - kazao je Barbarez na početku emisije.

Legendarni Barba imao je veliku podršku javnosti, navijača i bivših saigrača (ne svih op.a) u izboru za selektora... On i dan-danas uživa veliko povjerenje ljubitelja fudbala u BiH i navijača našeg nacionalnog tima. Objasnio je i zašto je to tako...

- Mislim da bi se morali vratiti na početak moje reprezentativne karijere i na taj transparentni i korektni odnos između mene i navijača, i oni su to osjećali i ja. Često kažem da je to ljubav koja je tu bila i koja će tu ostati, a sada je možda postala i veća - naglasio je bivši kapiten Zmajeva.

Rođeni Mostarac osvrnuo se i na izjave Milorada Sofrenića i Vice Zeljkovića, članova izvršnog odbora FSBiH, koji su neposredno nakon izbora Peteva za novog selektora kazali kako je Barbarezu ponuđeno mjesto u FSBiH, odnosno u seniorskoj reprezentaciji BiH.

- Nije meni ništa ponuđeno, to je samo rečeno na toj press konferenciji. To je ono što je mene iznerviralo, taj način komunkacije preko menija - dodao je Barbarez, uz opasku da je dobio veliku podršku bivši i sadašnjih saigrača, ali i onih s kojima nije igrao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.