open-navfaktor-logo
search
Problemi za Bajevića
Baraž kuca na vrata: Gdje su nestali Haris Duljević i Muhamed Bešić
Selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević uskoro će objaviti spisak igrača za utakmice baraža za Evropsko prvenstvo.
04.03.2020. u 10:18
get url
text

Zmajevi 26. marta igraju na Bilinom polju protiv Sjeverne Irske, a ukoliko slave u toj utakmici, odlučujuću bitku za historijski plasman na EURO vodit će 31. marta u Zenici sa Slovačkom ili Republikom Irskom.

Situacija u bh. timu pred nadolazeće utakmice nije bajna.

Zbog povreda su već neko vrijeme van stroja povratnik u nacionalni tim Senad Lulić, veznjak Milana Rade Krunić i defanzivac Arsenala Sead Kolašinac. Veliko je pitanje da li će selektor Bajević na njih moći računati u debiju na klupi Zmajeva.

Izostanak nekolicine kvalitetnih fudbalera uoči ovako važnih mečeva bio bi ogroman udarac za skoro svaku evropsku reprezentaciju. Čak i za one najjače.

Da stvar bude gora, od početka 2020. godine pojedini standardni reprezentativci skoro da i ne igraju u svojim klubovima.

Primjera radi, Haris Duljević je u posljednjih pet utakmica francuskog prvenstva za Nimes odigrao svega pet minuta. Jedan duel presjedio je na klupi, dok za tri meča uopće nije bio u konkurenciji.

Slična stvar je i sa Muhamedom Bešićem. Njegov Sheffield igra odlično u Engleskoj, a ovaj veznjak posljednja četiri meča nije bio u planovima trenera Chrisa Wildera. Bešić je zadnji put na terenu bio 21. januara, kada je odigrao 78 minuta u duelu protiv Manchester Cityja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.