open-navfaktor-logo
search
Baraž za EURO
Baraclough: Nećemo posebno brinuti o Džeki i Pjaniću
Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske sutra će na stadionu Grbavica u Sarajevu igrati polufinale baraža za nastup na Evropskom prvenstvu. 
07.10.2020. u 20:39
get url
text

Selektor  reprezentacije Sjeverne Irske Ian Baraclough rekao je na večerašnjoj konferenciji za medije da je selekcija BiH favorit u ovom meču i da fudbalska javnost očekuje pobjedu domaće selekcije, ali napomenuo da i njegova ekipa ima dosta jakih strana koje će sutra pokušati iskoristiti. 

- Očekivanja su da će BiH pobijediti u sutrašnjem susretu, međutim mi smo došli bez straha. Dugo smo se pripremali za ovaj meč, borit ćemo se i pokušati pobijediti. Postavili smo sebi visoka očekivanja i ako ne budemo uspjeli, ljudi u Sjevernoj Irskoj će biti razočarani - izjavio je Baraclough.

Naglasio je da obje reprezentacije predvode novi selektori, te da je u oba tima moguće vidjeti i nekoliko promjena u igračkom kadru, tako da ne bi poredio sutrašnji meč s onima iz Lige nacija u kojima je BiH odnijela pobjede. 

Upozorio je na najbolje bh. fudbalere Edina Džeku i Miralema Pjanića, te nagovijestio da njegovi igrači ipak u odbani ne smiju svu pažnju posvetiti njima. 

- Kada govorite o bh. fudbalu odmah pomislite na Miralema Pjanića i Edina Džeku, međutim to je selekcija koja u svojim redovima ima i druge igrače koji igraju u visoko rangiranim ekipama. Na sve te igrače moramo obratiti pažnju. Nećemo posebno brinuti o Džeki i Pjaniću - objasnio je selektor Sjeverne Irske. 

Dodao je da u Sjevernoj Irkoj također često pada kiša, tako da njegovim igračima kišovito vrijeme u Sarajevu vrijeme odgovara. Napomenuo je da je teren dobar i da će oba tima vjerovatno biti zadovoljna uvjetima za igru. 

VEZANI TEKST - Ian Baraclough ne robuje formaciji, može li taktički uopće iznenaditi Zmajeve?

Kapiten repezentacije Sjeverne Irske Steven Davis ističe da su svi igrači upoznati s kvalitetima koje njihov sutrašnji protivnik posjeduje, te istaknuo da i njegova ekipa ima kvalitete koji joj daju za pravo da se nada uspjehu. 

- Mi također imamo kvalitete kao ekipa. Mnogi vjeruju da će BiH sutra pobijediti ali mi smo također uvjereni da možemo doći do pobjede i napredovati u finale baraža - rekao je Davis. 

Vjeruje da će obje selekcije od samog početka željeti postići vodeći pogodak koji bi mogao utakmicu usmjeriti u njihovu korist, ali napominje da će sigurno biti prisutna velika doza opreza pri branjenju svog gola. 

- Morat ćemo pronaći balans u napadu i odbrani. Imali smo svoje šanse protiv BiH i u Ligi nacija, ali nismo ih uspjeli iskoristiti. Očekujemo da će BiH od starta pokušati nametnuti svoj tempo igre - rekao je fudbaler.

Utakmica između BiH i Sjeverne Irske će biti odigrana sutra od 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.