open-navfaktor-logo
search
Objavio snimak
Banovićanin uhapšen nakon što je prijetio "da će veća tragedija biti nego što je bila u Srbiji"
Šerif Smajlović iz Banovića u alkoholiziranom stanju se prijavio u policijsku stanicu i prijetio da će ubiti svoju porodicu, nakon čega je uhapšen.
06.05.2023. u 21:44
get url
text
Šerif Smajlović

- Š. S. (33) iz naselja Smajlovići u Banovićima, jučer u 19.45 sati sam je sebe prijavio Policijskoj stanici Banovići, prijeteći da će pobiti članove svoje porodice. S tim u vezi, intervenirala je Policijska stanica Banovići, a muškarac, koje je bilo u alkoholiziranom stanju, na naročito drzak način je vrijeđo i omalovažavo policajce te narušavo javni red i mir, pa je priveden i zadržan u prostorijama Policijske stanice Banovići do otrežnjenja. Prethodno je alkotestiranje pokazalo da je pod uticajem alkohola - potvrdila je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Zbog svega navedenog, Smajlović je dobio prekršajni nalog, a o svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK. Međutim, tu problemina s njim nije bio kraj.

Nakon izlaska iz policijske stanice Smajlović je objavio snimak na društvenim mrežama u kojem, između ostalog, kaže "da će veća tragedija biti nego što je bila u Srbiji".

- Nakon puštanja on je danas objavio sporni snimak, u vezi čega su reagirali istražitelji Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Banovići te je ponovno obaviješteno Tužilaštvo TK. U skladu sa uputama dežurnog tužioca Š.S. saslušan je u svojstvu osumnjičene osobe zbog postjanja sumnji da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti te se nastavlja daljinji rad na dokumentovanju navedenog djela - rekla je Adnana Sprečić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.