open-navfaktor-logo
search
Presuda
Banjalučkim dilerima 32 mjeseca zatvora: Policajce ipak nisu gađali tvorom
Kada su policajci došli pred vikendicu i pozvali ih da izađu, začula se galama "popadat ćemo",  "ne gine nam zatvor", "bacaj prah u sudoper i puštaj vodu"
14.05.2019. u 17:54
get url
text

Vladimir Sumonja (29) i Luka Tomašević (26) iz Banje Luke osuđeni su na ukupno dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droga.

Sumonja je osuđen na dvije godine, a Tomašević na osam mjeseci.

Presudu je izreklo sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Branimir Jukić, a izrečene su blaže kazne, dok sud smatra da nema dokaza da su djelovali zajedno.

Optužnica je teretila Sumonju i Tomaševića da su od januara do 9. novembra 2018. godine švercovali marihuanu, spid i ekstazi, a narkotike skrivali u vikendici u ulici Franca Šuberta u Banjoj Luci.

Nakon što ih je policija otkrila, pokušali su da unište narkotike i sakriju tragove. Kada su policajci došli pred vikendicu i pozvali ih da izađu, začula se galama "popadat ćemo",  "ne gine nam zatvor", "bacaj prah u sudoper i puštaj vodu".

U istrazi se tvrdilo da je neko od njih na policajce bacio tvora, kojeg su čuvali kako bi prikrili miris droge, ali je na kraju suđenja jedan od policajaca izjavio da je tvor sam pao s krova.

Nakon njhovog hapšenja u akciji "Target", policija je u pretresima pronašla oko 2,4 kilograma skanka, 218 grama spida, te 131 gram ekstazija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.