Hrvatska

Grabar-Kitarović: Presuda ne može vratiti u život desetke hiljada žrtava

Objavljeno: 20.03.2019. u 15:44

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je pravosnažnu presudu Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS) koji je danas pravosnažno osudio Radovana Karadžića na doživotnu robiju

Današnja odluka konačna je presuda jednom od glavnih ideologa i izvršitelja velikosrpske politike, koja se nije ustručavala genocida i drugih najtežih međunarodnih zločina protiv Hrvata i Bošnjaka u cilju stvaranja tzv. Velike Srbije.

Ovako je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović komentirala pravosnažnu presudu Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS) koji je danas pravosnažno osudio Radovana Karadžića na doživotnu robiju za genocid i druge zločine počinjene u BiH u periodu između 1992. i 1995. godine.

Sudija je rekao da je Karadžić kriv za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja.

- Presuda ne može vratiti u život desetke hiljada žrtava i ublažiti bol njihovih porodica i preživjelih, ali mora poslužiti kao trajna opomena o pogubnosti te politike - objavila je hrvatska predsjednica na društvenoj mreži Twitter.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije