open-navfaktor-logo
search
U toku potraga
Banjalučka policija se oglasila o napadu na potporučnicu OSBiH Dajanu Dangubić
Policijskoj upravi Banja Luka je prije sedam dana prijavljen napad kada su verbalno, a zatim i fizički, napadnute dvije ženske osobe
07.07.2019. u 12:52
get url
text

Pripadnici PU Banja Luka tragaju za muškarcem koji je prije sedam dana u Banjoj Luci napao potporučnicu Oružanih snaga BiH Dajanu Dangubić. U trenutku napada, ona je bila na klupi pored rijeke u Ulici Majke Jugovića u Banjoj Luci sa, kako saznajemo, Milicom Kvrgić (25) iz Srbije.

Policijskoj upravi Banja Luka je prije sedam dana prijavljen napad kada su verbalno, a zatim i fizički, napadnute dvije ženske osobe.

- Policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banja Luka rade na identifikovanju muškarca koji je verbalno i fizički napao dvije ženske osobe u Banjaluci – saopćeno je iz PU Banja Luka.

Iz policije su naveli da se napad desio 30. juna oko 00.45 sati kada su dvije ženske osobe sjedile na klupi pored rijeke.

- Oštećene su upućene da se jave u Službu hitne medicinske pomoći u Banjaluci, a u policiji su se izjasnile da ne žele krivično gonjenje – istakli su u policiji.

Kako nezvanično saznajemo, Dangubić i Kvrgić su sjedile pored lokala “Đera”, a prišao im je alkoholisan muškarac, koji je, kako saznajemo iz istrage, navodno držao limenku piva u ruci i tražio da sjedne pored njih na klupu, nakon čega je uslijedio incident.

Ministarstvo odbrane BiH zatražilo je danas utvrđivanje svih činjenica u vezi napada na potporučnicu Dangubić, a osudili su svaki oblik nasilja.

– Povodom medijskih natpisa u kojima se navodi da je fizički napadnuta pripadnica OS BiH, Ministarstvo odbrane već je poduzelo niz aktivnosti na utvrđivanju činjenica iz ovih navoda – istakli su u saopštenju za javnost.

Ministarstvo odbrane je istaklo da najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, a posebno usmjerenog prema ženama.

– S obzirom da se incident dogodio izvan vojno kontrolisanog područja i u vanradno vrijeme, Ministarstvo odbrane BiH očekuje da se u proces utvrđivanja činjenica uključe i službe nadležnog MUP – saopćeno je.

Reakciju Ministarstva odbrane BiH, ali i brojne druge reakcije koje su preplavile društvene mreže, pokrenuo je status Dajane Dangubić koji je objavila na svom profilu na Facebooku.

Ona je istakla da je “prošla kroz pakao zločina iz mržnje samo zato što ima kratku kosu”. Uz status je objavila i svoju fotografiju na kojoj su vidne povrede na licu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.