open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
Banjalučka policija se oglasila o dešavanjima u Narodnoj skupštini RS-a
Lukač je fizički nasrnuo na Stanivukovića zbog, kako je rekao, zastavica NATO-a koje je opozicija donijela u skupštinsku salu
24.12.2019. u 15:59
get url
text

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su upoznati sa dešavanjima u Narodnoj skupštini od dana 23.12.2019. godine, te u skladu sa tim utvrđuju činjenice i okolnosti u vezi sa navedenim događajem, saopćeno je iz ove policijske uprave. Također, napominju, nije zaprimljena prijava od narodnog zastupnika Draška Stanivukovića u Policijskoj upravi Banja Luka, u vezi s navedenim događajem.

VEZANI TEKSTBruka u Banjoj Luci: Ministar MUP-a Lukač fizički nasrnuo na zastupnika Stanivukovića

Sa 52 glasa "za" i tri "protiv", zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske nakon višesatnog zasjedanja usvojili su u utorak, 24. decembra, zaključke o Informaciji o dokumentu Program reformi BiH, usvojenom na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH, koji je proslijeđen u sjedište NATO-a u Brisel.

Sjednicu je pratila burna rasprava tokom koje je došlo i do incidenta kada je ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač fizički napao zastupnika Partije demokratskog progresa (PDP) Draška Stanivukovića, poslije čega su zastupnici te i Srpske demokratske stranke (SDS) napustili skupštinsku salu.

Lukač je fizički nasrnuo na Stanivukovića zbog, kako je rekao, zastavica NATO-a koje je opozicija donijela u skupštinsku salu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.