open-navfaktor-logo
search
Statistika
Banjalučka policija: Prekršaji uduplani, razbojništva prepolovljena
U prva tri mjeseca ove godine na području koje pokriva Policijska uprava Banja Luka zabilježeno je za 7,7 posto manje krivičnih djela u odnosu na isti period prošle godine, ali je broj prekršaja uduplan. 
23.04.2020. u 10:35
get url
text

Prema riječima nadležnih u banjalučkoj policiji, evidentirano je 114,5 odsto više prekršaja iz oblasti javnog reda, a uglavnom se odnose na nepoštovanje mjera štabova u vezi koronavirusa, odnosno ograničenje kretanja na određenom prostoru. 

Ukupno je 525 osoba sankcionisano zbog nepoštovanja mjera štaba za vanredne situacije RS-a, a evidentirano je i jedno krivično djelo širenje zarazne bolesti. Načelnik Sektora kriminalističke policije PU Banja Luka Jovan Stojčić naveo je da je u periodu  januar - mart 2020. godine zabilježeno ukupno 467 krivičnih djela, a oko 82 posto ih je riješeno. 

Bilo je 20 djela protiv života i tijela, te jedno ubistvo koje je riješeno. U isto vrijeme, razbojništava je manje za oko 60 posto a za isti procenat su smanjenje i krađe vozila. U navedenom periodu evidentirano je 23 djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, a ukupna šteta je oko milion i 250.000 KM. Načelnik PU Banja Luka Miloš Brkić je rekao da je stanje bezbjednosti na području koje pokrivaju, zadovoljavajuće. 

 


B. S. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.