open-navfaktor-logo
search
PU Prijedor
Banjalučanka ucjenjivala poznanika: Tražila mu 10.000 KM da ne objavi fotografije i video snimke
Policija u Prijedoru identifikovala je ženu inicijala J. R. iz Banje Luke, koja je osumnjičena za krivično djelo ucjena u pokušaju.
15.09.2022. u 15:39
get url
text

Kako su saopćili iz PU Prijedor, prije dva dana policiji se obratio muškarac iz Prijedora i prijavio da ga ucjenjuje nepoznata osoba koja mu putem poruka prijeti da će na društvenim mrežama i plakatima objaviti fotografije i video snimke kompromitujućeg sadržaja, ukoliko ne isplati određeni iznos novca, čime je počinjeno krivično djelo ucjena u pokušaju.

Policajci su potom došli do saznanja da je izvršilac ovog krivičnog djela J. R. iz Banje Luke, koja je ucjenjivala Prijedorčanina kojeg poznaje od ranije, tako što je putem SMS poruka kontaktirala sa njim te ga pokušala ucijeniti objavljivanjem navodnih fotografija i video snimaka, da joj isplati 10.000 KM.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilašva Prijedor kojem će nakon komletiranja predmeta protiv J. R. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo ucjena u pokušaju, saopćeno je iz PU Prijedor.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.