open-navfaktor-logo
search
Mučenje životinja
Banjalučanin uhapšen zbog ubistva konja, policija pronašla arsenal oružja
B. T. se sumnjiči da je u januaru ove godine u mjestu Brlovci, u Banjoj Luci, pucanjem iz vatrenog oružja usmrtio konja
06.12.2019. u 11:45
get url
text

Policajci Policijske uprave Banja Luka uhapsili su jučer B. T. zbog sumnje da je počinio krivična djela mučenje i ubijanje životinja, te nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako je saopćeno iz policije, B. T. se sumnjiči da je u januaru ove godine u mjestu Brlovci, u Banjoj Luci, pucanjem iz vatrenog oružja usmrtio konja. 

- Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da navedena osoba posjeduje nelegalno oružje kojom prilikom su pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti: pištolj, lovačka puška i lovački karabin sa pripadajućom dokumentacijom, kao i oružje za koje navedeni ne posjeduje dokumentaciju: malokalibarska puška sa optikom i prigušivačem, automatska puška, vazdušna puška, poluautomatska puška sa skraćenom cijevi i više komada municije - navodi se u saopćenju PU Banja Luka.

Oduzeto oružje, FOTO: PU Banja Luka

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv osumnjičenog će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.