open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Banjalučanin osuđivan za ubistvo armaturnom šipkom prijetio radniku kladionice i oteo 4.400 KM
Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda Banja Luka potvrdio je optužnicu protiv Banjalučanina Daria Mirjanića (36) zbog krivičnog djela razbojništvo, počinjeno u februaru ove godine u sportskoj kladionici.
03.04.2023. u 11:41
get url
text

Tereti se da je 18. februara 2023. godine u 8.55 sati ušao u kladionicu u Ulici carice Milice u Banjoj Luci noseći armaturnu šipku dužine 75 i širine 10 centimetara.

Prišao je radniku P. S., koji je u to vrijeme bio sam i obratio mu se riječima: "Gdje su pare?".

- Kad mu je radnik odgovorio da nema para, podigao je metalnu šipku u vazduh i jako zamahnuo u njegovom pravcu, te mu ljutito rekao: "Jel' nema para?". Potom je prišao bliže pultu i obratio se oštećenom riječima: "Daj pare, ovo je pljačka!" - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je oštećeni iz straha za svoj život, jer je znao da je osumnjičeni kažnjavan zbog ubistva, izvadio iz sefa novac u iznosu od 4.400 KM i dao mu, a Mirjanić je nakon toga pobjegao u nepoznatom pravcu.

Dario Mirjanić zvani Bljuzgo osuđen je 2011. godine na osam godina zatvora za ubistvo Banjalučanina Vese Medića, a osuđivan je i za nasilničko ponašanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.