open-navfaktor-logo
search
Osuđivan i za ubistvo
Banjalučanin Dario Mirjanić Bljuzgo se kaje i želi priznati razbojništvo
Banjalučanin Dario Mirjanić (36) zvani Bljuzgo optužen za razbojništvo počinjeno u februaru ove godine u kladionici u banjalučkom naselju Mejdan, najavio je danas pregovore sa tužilaštvom oko sporazuma o priznanju krivice za ovo djelo.
11.04.2023. u 16:10
get url
text

Mirjaniću je danas počelo suđenje u Okružnom sudu Banja Luka, a on je odmah na početku izjavio da se kaje.

U optužnici koju je protiv njega podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka se navodi da je 18. februara 2023. godine oko devet sati ušao u kladionicu u Ulici carice Milice noseći armaturnu šipku dužine 75 i širine 10 centimetara.

- Prišao je radniku P. S., koji je u to vrijeme bio sam i obratio mu se riječima "gdje su pare", pa kad mu je radnik odgovorio da nema para, podigao je metalnu šipku u zrak i jako zamahnuo u njegovom pravcu, te mu ljutito rekao "je l' nema para" - stoji u optužnici.

Dodaje se da je potom prišao bliže pultu i obratio se ponovo oštećenom riječima "daj pare, ovo je pljačka!".

- Oštećeni je iz straha za svoj život, jer je znao da je osumnjičeni kažnjavan zbog ubistva, izvadio iz sefa 4.400 KM i dao mu - stoji u optužnici.

Dodaje se da je Mirjanić uzeo novac, a zatim pobjegao u nepoznatom pravcu.

Dario Mirjanić zvani Bljuzgo osuđen je 2011. godine na osam godina zatvora za ubistvo Banjalučanina Vese Medića, a policiji je poznat i po tučama i nasilničkom ponašanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.