open-navfaktor-logo
search
Oko sokolovo
Banjac prokomentarisao sporne detalje, u fokusu meč Čelik - Željezničar
Ne sporim da je prekšaj postojao, vidi se da je nagažen fudbaler Čelika, rekao je Banjac
12.08.2019. u 21:27
get url
text

Predsjednik Komieta za sudije i suđenje Dragan Banjac i večeras je u emisiji Premijer liga na BHT1 komentarisao sporne situacije u mečevima 4. kola, ali i dvije iz 3. kola PLBiH.

- Mislim da je i u ovom kolu bilo korektno suđenje uz neke propuste - rekao je Dragan Banjac.

Derbi kola između Čelika i Željezničara (0:2) ponudio je dva sporna detalja.

- Zahtjevna i teška utakmica za suđenje, ali generalno gledano sudijski tim je dobro odradio svoj posao. Mislim da je sudija dobro postupio kod situacije u finišu prvog poluvremena kada je Željo tražio penal. Lopta jeste fudbalera Čelika pogodila u ruku, ali ona je bilo uz tijelo - objasnio je Banjac, te se osvrnuo i na situaciju kod drugog kola Željezničara:

- Ne sporim da je prekšaj postojao, vidi se da je nagažen fudbaler Čelika. O prekršaju možemo pričati, ali on nije direktno utjecao na pogodak jer se nastavlja akcija koja traje 10-15 sekundi.

Banjac je kazao i kako je Zoran Grbić u meču Radnik - Borac ispravno dosudio oba penala, kao i Admir Šehović u meču između Mladosti i Tuzla Cityja.

Banjac se osvrnuo i na dva detalja iz meča 3. kola između Tuzla Cityja i Mladosti.

- Mislim da je linijski sudija pogriješio u situaciji kada je signalizirao ofsajd Mladosti, dok je kod odlučujućeg gola postojala greška ali nije imala uticaj na pogodak - rekao je Banjac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.