Stručni konsultant

Banjac pojasnio nova pravila u Premijer ligi BiH

Objavljeno: 22.07.2019. u 21:00

Nakon tri žuta kartona, treneri će odraditi suspenziju

FOTO: screenshot

Premijer liga Bosne i Hercegvoine počela je minulog vikenda, a na snagu su i stupila nova pravila koja se odnose na igru. O njima je govorio Dragan Banjac, stručni konsultant BHRT-a.

Banjac je pojasnio da fudbaler prilikom izlaska sa terena mora izaći na najbližoj tački granične linije terena za igru. Također, kada se lopta udari u kaznenom prostoru, smatra se da je odmah u igri.

Promjene su stupile na snagu  i kada su u pitanju treneri. Nakon tri žuta kartona, treneri će odraditi suspenziju, što je slučaj i kod igrača. 

Banjac se dotakao i igranja rukom u šesnaestercu. Šta je penal, a šta nije?

- Svako igranje rukom nije penal. Kada je ruka iznad ramena, tada se svira kazneni udarac. Kada igrač pada, lopta ga udari u ruku, to nije prekršaj, odnosno kazneni udarac - dočarao je Banjac.

Banjac je komentarisao i sudijske odluke iz nepotpunog prvog kola,

Prema njegovo mišljenju, sudija Sabrija Topalović iz Zenice nije pogriješio kada je dodijelio dva žuta kartona prvotimcu Željezničara Petru Boji protiv Borca.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije