open-navfaktor-logo
search
Sporne situacije
Banjac hvalio suđenje i ambijent u Zenici: Arbitri bez greške u drugom kolu PLBiH
Utakmica u kojoj je Mladost doživjela prvi domaći poraz od Željezničara ponudila je najviše spornih detalja. Iako ih je bilo i više, u emisiji su izdvojili četiri
29.07.2019. u 21:33
get url
text

Predsjednik Komiteta za sudije i suđenje Dragan Banjac večeras je gostujući u emisiji Premijer liga BiH na BHT1 prokomentarisao sporne sudijske odluke iz drugog kola našeg elitnog fudbalskog ranga.

Banjac smatra kako je Luka Bilbija donio ispravnu odluku kada je u 14. minuti utakmice između Borca i Zvijezde 09 pustio prednost za domaći tim, uprkos prekršaju nad igračem domaćih, jer je lopta došla do njegovog siagrača koji je neprecizno šutirao iz dobre pozicije.

"Oko sokolovo" je pohvalilo suđenje na Bilinom polju gdje su 0:0 odigrali Čelik i Sarajevo, a pohvalio je i ambijent na Bilinom polju, gdje je pravdu dijelio je Dragan Petrović.

Utakmica u kojoj je Mladost doživjela prvi domaći poraz od Željezničara ponudila je najviše spornih detalja. Iako ih je bilo i više, u emisiji su izdvojili četiri.

Banjac smatra da je Goran paradžik dobro postupio kada u četvrtoj minuti utakmice nije pokazao žuti karton Sulejmanu Krpiću poslije jednog starta na samom centru terena. Isto tako čovjek zadužen za komentarisanja i tumačenje sudijskih odluka misli da je Paradžik ispravno postupio kada je u petoj minuti utakmice pokazao javnu opomenu kapitenu domaćih Aladinu Iskakoviću poslije starta nad Mladenom Veselinovićem.

Paradžik je, prema mišljenju Banjca, ispravno procijenio i situaciju iz 34. minute kada je Mehmed Alispahića pao u kaznenom prostoru gostiju poslije intervencije Isakovića, smatrajući da tu nije bilo elemenata za najstrožiju kaznu. Isto tako, predsjednik Komiteta za sudije i suđenje, misli da je dosuđeni jedanaesterac za Željezničar u trećoj minuti sudijske nadoknade bio apsolutno opravdan, kao i onaj na utakmici između Radnika i Tuzla Cityja.

Zanimljivo da u emisiji nije analizirana situacija u kojoj je u drugom poluvremenu utakmice Kemal Osmanković dobio lakat u lice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.