open-navfaktor-logo
search
Pljačkao prodavnice
Banja Luka: "Kupus razbojniku" šest i po godina zatvora
U pokušaja jednog od razbojništava, zaustavio ga je vlasnik marketa u koji je upao, bacajući na njega glavice kupusa, nakon čega je ovaj pobjegao
14.09.2018. u 17:32
get url
text

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je Dragana Radakovića (44), poznatijeg kao "kupus razbojnik", na šest i po godina zatvora zbog krivičnih djela razbojništvo i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Kako je potvrđeno u Okružnom sudu Banja Luka, za razbojništvo je osuđen na šest godina, a za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje na jednu godinu, te mu je izrečena jedinstvena kazna od šest godina i šest mjeseci zatvora.

Radakoviću se stavljalo na teret da je 24. juna ove godine u ulici Sime Matavulja u Banjoj Luci maskiran i naoružan nožem upao u objekat "Moj market" odakle je iz kase ukrao oko 340 maraka. Dolaskom u ulicu Krajiških brigada bb, prilikom pokušaja legitimisanja od strane policijskih službenika PS Lazarevo, bacio je dva noža u pravcu policajaca, nakon čega je uhapšen.

Radaković je od ranije poznat istražnim organima u Banjoj Luci, a krajem prošle godine je u Okružnom sudu Banja Luka prvostepeno osuđen na četiri godine zatvora. Na teret su mu tada stavljena tri razbojništva i jedan pokušaj razbojništva u ovom gradu. Maskiran i naoružan nožem upadao je u razne trgovine i markete odakle je krao između 80 i 1.300 KM. U pokušaja jednog od razbojništava, zaustavio ga je vlasnik marketa u koji je upao, bacajući na njega glavice kupusa, nakon čega je ovaj pobjegao. Zbog toga je u javnosti dobio i nadimak "kupus razbojnik".

Optuženom je prilikom izricanja posljednje zatvorske kazne izrečena i mjera oduzimanja predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela i to 17 novčanica u apoenima od 20 KM, crna kapa fantomka i nekoliko noževa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.